T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ESENYURT - Şeyh Şamil Ortaokulu

2024 YILI BURSLULUK (İOKBS) SINAVI BAŞVURU DETAYLARI

21 Nisan 2024 Pazar Günü, Türkiye saati ile saat 10.00’da sınav merkezlerinde tek oturum şeklinde gerçekleştirilecektir.

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı için Başvuru ve Uygulama Kılavuzu , Başvuru Şartları , İstenen Belgeler ve Ek Formları aşağıda mevcuttur.

Başvuru yapmak isteyen öğrenciler  ek-1 formu ve istenilen belgeleri hazırlayarak okul müdürlüğümüze başvuruda bulunacaklardır.

 

2024 YILI BURSLULUK (İOKBS) SINAVI

 

SINAV BAŞVURU TARİHİ     :  13 ŞUBAT - 1 MART

SINAV TARİHİ                     :  21 NİSAN  Saat: 10:00

 

 21 Nisan 2024 tarihinde saat 10:00 'da gerçekleştirilecek İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı için Başvuru ve Uygulama Kılavuzu , Başvuru Şartları , İstenen Belgeler ve Ek Formları aşağıda mevcuttur.

  • Son başvuru tarihi 01 Mart 2024 olup, mağduriyet yaşanmaması için başvuruyu son güne bırakmayınız.
  • Gelir durumunu gösteren belge (bordro) çalışan aile bireylerinin her biri için istenmektedir.
  • Aylık geliri olmayan aile bireyleri için SGK'dan geliri olmadığına dair belge alınması şarttır.
  • Okul Müdürlüğüne ibraz edilecek tüm belgelerin yetkili makam/amir/işveren vb.kişiler tarafından onaylı ,ıslak imzalı varsa kaşeli/mühürlü olması gerekmektedir.
  • Onaysız,imzasız,fotokopi ile çoğaltılmış belgeler kabul edilmeyecektir.
  • Başvuru için Kişi Başına Düşen Yıllık Gelir Miktarı 2023 yılı için 111.600 TL'yi aşmaması gerekir.(Yıllık Gelir Toplamı ailedeki kişi sayısına bölündüğünde bulunur.)

Sınav sonuçları, 17 Mayıs 2024 tarihinde "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek.

 ÖNEMLİ NOKTALAR:

  • 2023 yılı gelir beyanında iş yeri muhasebecisinden alınan belgeyle veya sözle değil, karekodlu e devlet çıktısı ile işlem yapılacaktır. Çalışma hayatım uzun dönem dökümdeki devlet kayıtları esas alınacaktır.
  • 2023 yılında çalışmayan ebeveyn veya 18 yaş üstü okula gitmeyen aile üyesi de çalışmadığını sözle değil e devletten alabileceği karekodlu "Çalışma hayatım uzun dönem dökümdeki devlet kayıtları" ile ispat edecektir.
  • Nüfus kayıt örneği e devletten karekodlu şekilde alınacaktır ve müdürlüğümüze sunulacaktır.
  • Bu evrakların tamamı veli tarafından kendi imkanları ile edinilecektir. Veliye idaremiz tarafından yalnızca EK-1 belgesi verilecektir. Bu EK-1 belgesini doldurup, imzalayıp evraklarını tam ve eksiksiz bir şekilde Müdür Yardımcısına teslim etmesi başvurusu için yeterli olacaktır. 
  • Ailenin 2023 senesi yıllık gelir toplamından fert başına düşen toplam miktarın 2023 Mali Yılı için tespit edilen 111.600,00 (yüzonbirbinaltıyüz) TL’yi geçmemesi gerekir. Geçiyorsa boş yere başvuru yapmayınız, onay verilmemektedir.
  • Evraklarını teslim etmeyen ya da anne veya babası olmadan başvuru yapmaya çalışan öğrencinin durumu son güne kadar beklenip son gün reddedilecektir. Müdürlüğümüzün bursluluk sınavı ile ilgili sorumluluğu bu kadardır.
  • Öğrencinin sınav giriş yeri, salonu, sıra numarası, alacağı sınav tedbir hizmeti gibi bilgiler sınav tarihinden en az 7 gün önce http://www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Başvuru yapan veli sınavının nereye çıktığı konusunda takibini kendisi sürdürecektir. Sınav giriş belgesi sınavın yapılacağı okul tarafından çıkarılıp sıraların üzerine konulacağından idaremiz sınav giriş belgesi dağıtmayacaktır. 
  • Sınavın içeriği Türkçe 20, Matematik 20, Fen Bilimleri 20, Sosyal Bilgiler 20 soru toplam 80 soru şeklindedir. Velilerimize http://www.meb.gov.tr adresindeki kılavuzu incelemeleri tavsiye edilir.
  • Sınavı kazanan öğrencinin bursu kendi hesabına yatacağından müdürlüğümüzün yapacağı herhangi bir işlem bulunmamaktadır.

Sınava girecek öğrencilerimize başarılar dileriz.

meb_iys_dosyalar/34/39/768860/dosyalar/2024_02/13092507_06105039_aile_maddi_durum_beyannamesi.doc

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.02.2024 - Güncelleme: 13.02.2024 09:43 - Görüntülenme: 398
  Beğen | 5  kişi beğendi